Kulturprisens historie

Kulturprisens historie 

Institutionen Rødekro Kulturpris


En stor kulturel begivenhed har siden 1988 givet Rødekro et kæmpe boost og skabt stor interesse både lokalt og på landsplan og dermed sat Rødekro på landkortet.


Eventyret tog sin begyndelse i 1988. Idémanden til Kulturprisen var lærer Niels Henning Rose som med flid og fin kulturel tankegang og forståelse har udarbejdet Kulturprisen til UG i samarbejde med Rødekro Kommune, byens pengeinstitutter, Håndværker-, Handels- og Industriforening for Rødekro samt Rødekro By´s Handelsstandsforening.


Rødekro Kommune inviterede til uddeling af Kulturprisen årligt på kommunens flotte rådhus. Kulturprisen har efter kommunesammenlægningen ændret karaktér til nu at være en selvejende institution på egne hænder og uden kommunal støtte. Udgifterne til det årlige Kulturprisarrangement støttes udelukkende af lokale sponsorer og er en stor begivenhed for både sponsorer og Rødekro Bys borgere. Uddelingen markedsføres landsdækkende.


Kulturprisen er på kr. 25.000,00 og uddeles som en hædersgave/pris til en person hvis virke har været til gavn for det kulturelle liv i Danmark.Artikel fra JyskeVestkysten om Rødekro Kulturpris' idémand 20. oktober 2020