Kurt Ravn

PRIS TIL RAVN FRA RØDEKRO

Af Dorthe Andresen, Lokal-Bladet Budstikken


Skuespilleren og sangeren Kurt Ravn fik i sidste uge overrakt

Rødekro Kommunes Kulturpris 2005. 


Det er jo egentlig helt oplagt. En mand, der blev landskendt som “Røde” skal da også have en pris fra Rødekro. Og det fik han så. Skuespilleren og sangeren Kurt Ravn havde - i selskab med hustruen Anette - i sidste uge lagt ruten forbi Rødekro for at modtage Rødekro Kommunes Kulturpris 2005.


I begrundelsen for at give kulturprisen til Kurt Ravn hedder det, at Kurt Ravn er en af sin generations mest talentfulde og at han med en kombination af skuespil og sang er placeret i forreste række i både musical, operette og opera, samt at han med en af hovedrollerne i Matador som den socialistiske jernbanearbejder “Røde” blev kendt og beundret over hele landet. - Du har et talent og en gennemslagskraft, der spænder meget bredt. Det er lige fra roller i tv og på teater til satire til sang. Og så virker du på os som en ukrukket og glad knægt, sagde formand for kulturprisen Hans Gert Jakobsen blandt andet i sin tale til dagens prismodtager. Stolt og beæret - Ja, hva ska a saj, lød det som noget af det første fra årets 58-årige prismodtager, der var meget glad for at modtage kulturprisen.


- Tusind tak. Jeg er både glad, stolt og beæret over, at I har valgt, at jeg skal modtage prisen, sagde Kurt Ravn, der naturligvis også - som et par af eftermiddagens talere - kom ind på Matador, hvor Kurt Ravn som bekendt blev landskendt som socialisten Laurids “Røde” Jensen. - Jeg bliver tit spurgt, om det ikke er irriterende altid at blive spurgt til min rolle i Matador og blive kaldt Røde. Men det er det faktisk ikke. Det er en glæde at have været med. Og det bedste ved det er, at jeg tit møder helt unge mennesker, som siger, at de glæder sig til at se Matador igen i fjernsynet, eller at de lige har set den på dvd eller bånd. Rødekro Kommunes Kulturpris er på 25.000 kroner, og den bliver finansieret gennem bidrag fra Rødekro Kommune, Håndværker-, Handels- og Industriforeningen i Rødekro, Nordea, Danske Bank, Sydbank, Tønder Bank og Sparekassen Løgumkloster.


SE BILLEDERNE HER (tryk på billederne)

 


Kurt Ravn

2005